Zverejnené 03.08.2016,

V tieto  dni žijeme všetci v očakávaní otvorenia Letných olympijských hier v Rio de Janeiro. V našej knižnici sme v spolupráci s veľvyslanectvom Brazílie v Slovenskej republike, BIBIANA-  medzinárodným domom umenia pre deti a  Slovenským olympijským výborom otvorili v júni výstavu najkrajších detských výtvarných prác zo súťaže, ktorú vyhlásilo Brazílske veľvyslanectvo pre deti pri príležitosti zahájenia Letných olympijských hier v Rio de Janeiro. Do súťaže sa prihlásilo 46 škôl – základných aj špeciálnych z bratislavského kraja a porota vyhodnotila v troch kategóriách tie najlepšie a najkrajšie práce.  Súťažilo sa v kategórii 1. a 2. ročníky ZŠ, 3. a 4. ročníky ZŠ a kolektívne práce.

Ocenenia deťom odovzdala osobne pani veľvyslankyňa Susan Kleebank, spolu so zástupcom starostu mestskej časti Bratislava – Petržalka Jánom Bučanom , riaditeľom Bibiany Petrom Tvrdoňom a riaditeľkou Miestnej knižnice Petržalka Katarínou Bergerovou. Krásne darčeky deťom odovzdali aj naši dvaja olympionici – basketbalisti, ktorí nás budú reprezentovať na LOH 2016 v brazílskom Rio de Janeiro.

Brazilská veľvyslankyňa pani Susan Kleebank pri tejto príležitosti, darovala našej knižnici päť kníh o Brazílii, jej kultúre, umení, športe v angličtine, ktoré sú našim čitateľom k dispozícii na pobočke Vavilovova 26.

Výsledkom tejto peknej spolupráce je propagačná brožúra ocenených detských prác s olympijskou tématikou, ktorá bude k dispozícii všetkým návštevníkom Slovenského olympijského domu v Rio de Janeiro . Slovak House RIO 2016 bude sídliť pri frekventovanej ceste Avenida das Americas v blízkosti Olympijského parku a Olympijskej dediny v hlavnej olympijskej zóne Barra de Tijuca.

Sme radi, že naša knižnica mohla byť súčasťou tohto projektu a svojou malou troškou sme tiež prispeli k propagácii olympiády u našich detských čitateľov a prostredníctvom brožúry sa aj naša knižnica do Ria dostala.