Zverejnené 28.01.2013,

Život našimi očami – Novinári tretieho tisícročia

Dudováčik na súťaži školských časopisov bodoval


Víťazom 16. ročníka súťaže školských časopisov „Život našimi očami – Novinári tretieho tisícročia“ sa dnes stal v kategórii základných škôl časopis Dudováčik zo ZŠ Dudova 2 Petržalka.
Na druhom mieste sa umiestnil časopis Listuška a Listuško zo Základnej školy na Pankúchovej ulici a tretí v poradí skončil Leuško zo ZŠ na Budatínskej ulici.

V kategórii stredných škôl sa odbornej porote najviac páčil časopis pod názvom Kyslík z produkcie študentiek Strednej zdravotníckej školy na Strečnianskej ulici, na druhej priečke skončila DÚHA a KČ Noviny zo Strednej odbornej školy na Farského ul. a pekné tretie miesto patrí časopisu Moky 3, ktorý produkujú zanietení mladí novinári zo Spojenej školy pre telesne postihnutých na Mokrohájskej 3.

Odborná porota podrobne analyzovala jednotlivé školské periodiká alebo občasníky po žurnalistickej, obrazovej, grafickej i gramatickej stránke, v slovnom hodnotení sa zamerala aj na konkrétne články a autorov, takže pred slávnostným vyhlásením víťazov mali členovia redakčných rád priamu spätnú väzbu. Autori článkov a pedagógovia, pod ktorých dohľadom časopisy vznikajú, využili možnosť vyspovedať skúsené novinárky Alenu Kopřivovú a Ľudmilu Grodovskú a získať ďalšie praktické rady pre tvorbu a novinársku prácu v škole.

autorka textu Mária Grebeňová – Laczová