Zverejnené 28.03.2013,
Dramatizované čítanie v anglickom jazyku
 

S Miestnou knižnicou Petržalka vytvorila Zlatica Jursová Zacharová projekt: "Dramatizované čítanie v anglickom jazyku", ktorý sa bude realizovať v Knižnici pre deti a mládež na Lietavskej 14.
Cieľom projektu je ukázať rodičom a deťom, že čítanie v anglickom jazyku vie byť zábavné a ak je sprevádzané dramatizáciou, deti rozumejú cudziemu jazyku aj bez prekladu. Práve preklad totiž často spôsobuje, že deti sa prestávajú namáhať a vytvárať si porozumenie z kontextu, pretože načo by sa trápili, ak im to uľahčíme a preložíme im to, čo by aj sami vedeli, ak by chceli :). Mame záujem skvalitniť činnosť detskej knižnice a ukázať rodičom s malými deťmi, ako je možné pomocou kvalitných knižiek v cudzom jazyku rozvíjať u detí v ranom veku porozumenie v cudzom jazyku a pozornosť k čítanému textu.

Prvé čítanie sa uskutoční pred veľkou nocou 27.03.2013 o 15,15. Budeme si čítať o tom, ako sa z vajíčka narodil Hocus :). Po čítaní príbehu si deti budú vymaľovávať a kresliť svojho Hocusa a dospelí budú diskutovať na tému: Dva jazyky, nie je to veľa pre jedno dieťa?
Všetky deti a ich rodičia sú srdečne pozvaní. VSTUP JE VOĹNÝ!.

Projekt podporila sumou 300€ CITI Banka v rámci malých projektov cez nadáciu KNB. Peniaze budú využité na nákup knižiek Hocus a Lotus level 1, do knižnice, papier, omaľovánky, farbičky pre deti, a tvorivý materiál pre deti, tlač posterov, stoličky/stôl pre deti, tabuľu/flipchart…podľa potreby knižnice. 
Práce zainteresovaných osôb sú čisto dobrovoľníckeho charakteru.

EN_citanie-01.JPG EN_citanie-02.JPG EN_citanie-03.JPG
EN_citanie-04.JPG EN_citanie-05.JPG EN_citanie-06.JPG
EN_citanie-07.JPG EN_citanie-08.JPG EN_citanie-09.JPG
EN_citanie-10.JPG EN_citanie-11.JPG EN_citanie-12.JPG

Mgr. Zlatica Jurzová Zacharová z katedry anglického jazyka a literatúry PdF UK Bratislava formou dramatizovaného čítania na detskej pobočke na Lietavskej 14 deťom prečítala príbeh malého Hocusa, ktorý sa vyliahol z vajíčka a nevedel kto je. Deti si po skončení čítania vyfarbovali obrázky a pani knihovníčkou Luckou vyrábali pomocou štipčekov a obrázkov malého Hokusa, ako sa liahne z vajíčka. Rodiačia mali možnosť hovoriť s pani Zacharovou o téme, či nie sú dva jazyky pre jedno malé dieťa predsa len " veľkým sústom". Tento projekt bude pokračovať až do októbra 2013, každomesačnými stretnutiami. nasledujúce bude 24. apríla 2013 a všetci ste spolu s Vašimi deťmi vítaní. Vstup je ako vždy bezplatný