Zverejnené 13.04.2014,
Predveľkonočné stretnutie na Vavilovovej 26
 

V stredu 9.4.2014 zažila naša pobočka Miestnej knižnice Petržalka na Vavilovovej 26 opäť jedno milé a vydarené tematické podujatie. Stretli sa tu ľudia, ktorých spája záujem o umenie, ručné práce (paličkovanie) a cestovanie v spojitosti s významným sviatkom – Veľkou nocou. Spojením do jedného to prinieslo Predveľkonočné stretnutie, ktoré sa začalo otvorením výstavy obrazov vytvorených technikou paličkovanej čipky, ukážkou výtvorov (nielen) s veľkonočnou tematikou a možnosťou vyskúšať si samotnú techniku paličkovania pod vedením skúsených čipkárok.
V druhej časti stretnutia si naši hostia vypočuli pútavé rozprávanie o hlavnom meste španielskeho autonómneho spoločenstva Galícia, pútnickom meste Santiago de Compostela, ktorému dominuje jedna z najkrajších katedrál – Katedrála sv. Jakuba. Návštevníci sa dozvedeli zaujímavé informácie o priebehu púte ilustrované autentickými fotografiami priamo z miesta konania.
Touto cestou by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať autorkám-čipkárkam pod vedením PhDr. Terézie Vitkovej za zapožičanie vystavených obrazov, pomoc pri organizácii a vytvorení priateľskej a uvoľnenej atmosféry. Rovnako veľké ďakujem patrí p. Brigite Halászovej za pútavé rozprávanie o Santiagu de Compostela, vďaka ktorému sme mali možnosť preniesť sa na chvíľu na miesta, kde sa krása spája s duchovnom.
 

velka_noc-01.JPG velka_noc-02.JPG velka_noc-03.JPG velka_noc-04.JPG
velka_noc-05.JPG velka_noc-06.JPG velka_noc-07.JPG velka_noc-08.JPG
velka_noc-09.JPG velka_noc-10.JPG velka_noc-11.JPG velka_noc-12.JPG
velka_noc-13.JPG velka_noc-14.JPG velka_noc-15.JPG velka_noc-16.JPG
velka_noc-17.JPG velka_noc-18.JPG velka_noc-19.JPG velka_noc-20.JPG
velka_noc-21.JPG velka_noc-22.JPG