Zverejnené 23.08.2014,

Letný knižný drink sme si v stredu 20. augusta namiešali s populárnymi a medzi našimi čitateľmi veľmi obľúbenými autorkami -Petržalčankami Katarínou Gillerovou a Danou Hlavatou a spisovateľkou a prekladateľkou Martou Gergelyovou aj debutantkou Erikou Jarkovskou. Dámy napriek tomu, že od rána nad Bratislavou viseli ďažďové mraky a besedu sme kvôli nestálemu počasiu a chladu museli preniesť opäť do pohodlia čitárne na Prokofievovej ulici vytvorili úžasnú atmosféru. Ukážky z ich vydaných či pripravovaných kníh prečítala šarmantná moderátorka televízie TA3 Petra Ázacis. Toto besedou sme naplnili náš letný program besied a stretnutí na pláži na Tyršovom nábreží, kde sme v troch krásnych detských predstaveniach – jedno sme pre nepriazeň počasia preložili na október a určite ním potešíme našich školákov – prváčikov a troch besedách so slovenskými autorkami priblížili čitateľom a návštevníkom pláže alebo aj našej knižnice krásne knihy a kvalitných súčastných autorov . Za spoluprácu ďakujeme vydavateľstvu Koruna a detskému časopisu Slniečko. Všetky podujatia sme mohli pripraviť vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry slovenskej republiky.

drink-01.JPG drink-02.JPG drink-03.JPG
drink-04.JPG drink-05.JPG drink-06.JPG
drink-07.JPG drink-08.JPG drink-09.JPG
drink-10.JPG drink-11.JPG drink-12.JPG

Beseda s Tinou van der Holland, Ruženou Scherhauferovou a Mirkou Novysedlákovou


Keďže tento rok letné počasie s nami hrá všakovaké letné hry, museli sme sa miesto stretnutia na Magio pláži uchýliť do priestorov čitárne jednej z našich pobočiek na Prokofievovej ul. Našim milým hosťom autorkám Mirke Novysedlákovej, Ružene Scherhauferovej a Tine van der Holland to ale vôbec na pozitívnej nálade neubralo a užili sme si spoločne " knižný drink so slovenskými spisovateľkami " ako sme naše letné stretnutia nazvali naozaj plnými dúškami. K príjemnej atmosfére prispela aj moderátorka Karin Majtánová, ktorá prijala pozvanie a prečítala ukážky z kníh Shalom Tiny van der Holland, Život sa nás nepýtal Ruženky Scherhauferovej aj ukážku z knižného debutu Bratislavčanky Mirky Novysedlákovej Prísne tajný denník Miry Danesovej. Karin Majtánová sa stala aj krstnou mamou tejto knihy určenej – násťročným čitateľkám plnej každodenných situácií z prostredia americkej vyššej strednej školy z produkcie vydavateľstva Koruna. PO krste nasledovalo pre všetkých sladučké prekvapenie v podobe torty vo vernej kópii knihy , na ktorej sme si spoločne pochutnali. Veríme, že aj čitateľom bude pri čítaní "chutiť "rovnako sladko.

mp2-19.JPG mp2-01.JPG mp2-02.JPG mp2-03.JPG
mp2-04.JPG mp2-05.JPG mp2-06.JPG mp2-07.JPG
mp2-08.JPG mp2-09.JPG mp2-10.JPG mp2-11.JPG
mp2-12.JPG mp2-13.JPG mp2-14.JPG mp2-15.JPG
mp2-16.JPG mp2-17.JPG mp2-18.JPG

Prvá zo série besied , ktorú sme nazvali letný knižný drink na Magio pláži v Petržalke sa napriek skutočnosti, že sme ju museli preložiť pre nepriazeň počasia o týždeň neskôr vydarila. našimi prvými hosťami boli prozaičky Lenka Riečanská a Katrína Tholtová . Ukážky z kníh Čerešňa na šľahačku Leny Riečanskej a Papierové bábiky Katky Tholtovej prečítala úžasne Patrícia Jarjabková Garajová. Podujatie organizovala Miestna knižnica Petržalka v spolupráci s vydavateľstvom Koruna.

LKD-01.jpg LKD-02.jpg LKD-03.jpg
LKD-04.jpg LKD-05.jpg LKD-06.jpg
LKD-07.jpg LKD-08.jpg LKD-09.jpg
LKD-10.jpg