Zverejnené 02.10.2014,

Na slávnostnom otvorení už tretej ale najmodernejšej pobočky rodinného typu predstavila riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka PhDr. Katarína Bergerová nový projekt určený pre mládež pod názvom „Vstúp, vyber, vypožičaj“. Krstným otcom pobočky sa stal známy propagátor literatúry, moderátor a publicista Dado Nagy.
Otvorenie pobočky prebehlo v kompletne zrekonštruovaných priestoroch, ktoré sú rozdelené na menší študijný a počítačový sektor pre verejnosť a samostatný priestor pre oddych a relax s možnosťou čítania, hrania spoločenských hier ale aj video a DVD projekcie. Bonusom pobočky je závesný výstavný systém, kde už od 2. októbra môžete navštíviť výszavu Slovenskí ilustrátori ocenení na BIB 1967- 2013. Ako na úvod povedala riaditeľka Miestnej knižnice Katarína Bergerová, základom knižného fondu sa stali knihy z menšej detskej knižnice z Lietavskej 14, ktorá už nespĺňala základné štandardy a normy a z tohto dôvodu bola zrušená. „Všetkých registrovaných čitateľov z tejto pobočky sme automaticky presunuli sem na novú pobočku, kde môžu aj prísť vrátiť požičané knihy,“ dodala pani riaditeľka.
V nových priestoroch pobočky, kam presťahovali zatiaľ 13 700 knižných titulov spoločne s krstným otcom Dadom Nagyom slávnostne prestrihli pásku aj starosta Vladimír Bajan, riaditeľka Miestnej knižnice Petržalka, vedúca odboru školstva, kultúry a športu Veronika Redechová a riaditeľka školy Zlata Halahijová. V súvislosti s otvorením novej pobočky predstavila knižnica aj svoju novú kampaň s cieľom popularizácie čítania pre mládež od 11 do 19 rokov pod názvom “v.v.v. – vstúp, vyber, vypožičaj“. Kampaň je zameraná na mladú generáciu rozdelenú do 2 vekových skupín – od 11 do 15 a od 16 do 19 rokov. Zamestnanci knižnice veľmi detailne a citlivo vyberali 100 kníh rôznych žánrov v desiatich kategóriách, ktoré čitateľom odporúčajú na prečítanie.

o_Tur-01.jpg o_Tur-02.jpg o_Tur-03.jpg
o_Tur-04.jpg o_Tur-05.jpg o_Tur-06.jpg
o_Tur-07.jpg o_Tur-08.jpg o_Tur-09.JPG
o_Tur-10.JPG o_Tur-11.JPG o_Tur-12.jpg