Zverejnené 16.06.2016, Pre deti Pre dospelých Pre mládež

Tretí júnový týždeň patrí v petržalskej knižnici už tradične budúcim mladým novinárom. Súťaž školských časopisov s názvom Život našimi očami – novinári tretieho tisícročia bola vyhodnotená už po dvadsiatykrát. Za dvadsať rokov od jej založenia sa technické možnosti ale aj obsahová a grafická stránka časopisov v mnohom zmenila. Niektoré školské časopisy majú svoje elektronické verzie aj na webových stránkach škôl, o čom mohli redakčné rady z pred dvadsiatich rokov iba snívať. Porotcami jubilejného ročníka súťaže sa stali grafik a knižný dizajnér a predseda Asociácie ilustrátorov Slovenska  Peter Gála, novinárka a redaktorka Petržalských novín Silvia Vnenková a novinárka, redaktorka a moderátorka Televízie Bratislava Eva Sládková.

Čestné uznanie od poroty získali:

Iris Základná škola Černyševského 8, Bratislava

Dudováčik Základná škola Dudova 2, Bratislava

MOKY 3 Spojená škola pre žiakov s telesným postihnutím Mokrohájska 3, Bratislava

Dudoviny Základná škola Dudova 2, Bratislava

Špeciálnu cenu poroty za grafický dizajn spojenú s možnosťou zúčastniť sa na kurze grafického dizajnu v dizajn ateliéri Petra Gálu získal časopis OKO školy Základná škola Holíčska 50, Bratislava

Skokanom roka sa podľa porotcov stal školský časopis Listuška a Listuško Základná škola Pankúchova 4, Bratislava

Hlavné ceny:

  1. miesto  získal časopis Stopa Základná škola Nobelovo námestie 6, Bratislava
  2. miesto získal časopis Tilgneráčik  Základná škola Tilgnerova 14, Bratislava
  3. miesto získal časopis Povedajko Základná škola internátna, Vlastenecké námestie 1, Bratislava

Ďakujeme aj našim sponzorom súťaže kníhkupectvu Martinus.sk, spoločnosti Mediaprint – Kapa Pressegrosso, a.s., a vydavateľstvu Perfekt, a.s.