Zverejnené 28.05.2018,

Úžasné publikum, inšpiratívne knihy a skvelí hostia sa stretli v piatok 25.5.2018 v petržalskej pobočke knižnice na Prokofievovej ulici. Knižnica predstavila nový projekt „Počúvadlo“, v ktorom skombinovala počúvanie kvalitných kníh s počúvaním príjemnej hudby v podvečerných hodinách.

Čítací podvečer sme otvorili úryvkom z knihy Petra Krištúfka Telá. Epizóda z vlaku o samovrahovi a tiež o krásnom mužskom spolucestujúcom v podaní herca Mariána Mitaša ponúkla hneď na začiatok príjemné pobavenie a zamyslenie. Nasledujúce  ukážky v podaní Barbory Krajč-Zamiškovej, „mosťákov“ Igora a Martina, členiek Knižného klubu Bratislava Simony a Katky, ako aj Dada Nagyho, predstavili skvelý výber z poézie, rozprávok i románov.

Večerom sprevádzali knihovníčky Vierka s Peťkou. Obe sa zároveň predstavili na pódiu a prečítali ukážky z kníh vydavateľstva Inaque. Do súťaže o krásne knihy z vydavateľstva Inaque sa aktívne zapojili  návštevníci a za odmenu si ich niektorí odniesli domov. Výbornú atmosféru v knižnici znásobili svojimi rytmami Erik Šulc a Serpico Acoustic a svojim nádherným hlasom Jana Butorová s klavíristom Martinom Breznickým.

Prvá časť projektu Počúvadlo dopadla výborne a nás úprimne teší, že sa podujatie stretlo s pozitívnymi ohlasmi so strany návštevníkov i hostí.

Ďalšiu várku dobrých kníh a hudby prinesieme na jeseň, v októbri.

Ďakujeme Fondu na podporu umenia.