Zverejnené 09.09.2019,

Leto a prázdniny patria medzi najobľúbenejšie obdobie roka. Dlhé slnečné dni, oddych, kúpanie, výlety, ….. Letu sa prispôsobuje aj naša petržalské knižnica, ktorá počas dvoch mesiacov pripravuje letné aktivity a podujatia určené pre prázdninujúce deti či dovonkujúcich čitateľov.

Tohtoročné leto sa nieslo v znamení detských predstavení na Magio pláži, hier a čítania kníh Prečítaného leta, knižných kolotočov a minikolotočov, hľadali sme letných knižných knihomoľov, čítali spolu s knihovníkmi na ihriskách a pripravili a pravidelne dopĺňali pestrú ponuku kníh v open air knižnici na Magio pláži.

Leto s petržalskou knižnicou prinieslo:

burzu kníh, dva knižné kolotoče,  dve výstavy, štyri divadelné predstavenia pre deti a rodičov na Magio pláži na Tyršovom nábreží, šesť stretnutí s deťmi a ich rodičmi pri čítaniach na dvoch petržalských ihriskách, deväť týždňov Prečítaného leta počas ktorých sme strávili čítaním a hrami na pobočkách Prokofievova, Vavilovova 24, Furdekova, Vyšehradská a Turnianska viac ako 2 500 minút.

Počas leta sme požičali 15 501 kníh pre deti a 3 255 náučných kníh pre deti a do knižnice sme zapísali 162 detí do 15 rokov.  Do nášho projektu Letný preukaz knihomoľa / ľky v pobočkách Furdekova, Prokofievova, Vavilovova, Turnianska a Vyšehradská sa aktívne zapojilo až 80 detí.

Po roku sme opäť pripravili obľúbenú Open air knižnica na Magio pláži, z ktorej si okoloidúci návštevníci mohli vybrať z desiatok kníh a časopisov.  Nechýbali tiež rozvozy nových kníh, ktorých sme počas leta do všetkých pobočiek prerozdelili viac ako 1 500 kusov.

V polovici augusta sme sa ako partneri podieľali na príprave a otvorení výstavy k 100. výročiu pripojenia Petržalky k Československu a v júli sme spoločne s ďalšími organizáciami MČ Petržalka predstavili a priblížili našu mestskú časť a našu knižnicu obyvateľom a návštevníkom hlavného mesta na Hlavnom námestí.

Od septembra sa môžu naši čitatelia i návštevníci tešiť na ďalšie podujatia, ktoré v súčasnosti usilovne pripravujeme i na desiatky nových kníh, ktoré neustále nakupujeme a evidujeme. Všetky dôležité informácie a novinky sa dozviete na našej webovej i facebookovej stránke.