Zverejnené 10.12.2013,

Od 5. decembra 2013 do 5. januára 2014 sa v našej knižnici na Prokofievovej ul. č. 5 usadili škriatkovia, vodníci, čertík, rozprávková babička a dedko , orieškáči a iné nádherné postavičky z dielne spisovateľky, výtvarníčky a ilustrátorky Vítězslavy Klimtovej. Príjmite od nás túto výstavu ako vianočný darček pre všetkých našich malých aj veľkých čitateľov, ako poďakovanie za celoročnú priazeň, ktorú nám venujete. Výstavou vás prevedie naša knižná rozprávkárka, ktorá deťom rada o všetkých škriatkoch povie zaujímavý príbeh.
Výstava bude doplnená o práce detí , ktoré od októbra 2013 pracujú každý štvrtok podvečer pod vedením Kristínky Hrončekovej zo združenia ASIL na nádherných zaujímavých výtvoroch z prírodných materiálov.
 

kliknutím na obrázok sa zobrazí v plnej veľkosti

Ako všetci dobre vieme, na zimu si každý jeden živý tvor alebo tvorček hľadá nejaké pekné, útulné ale hlavne teplé miestečko na prezimovanie. Niektoré vtáčiky odliteajú do teplejších krajín, niektoré zvieratká dlhú zimu radšej prespia. Kde sa ale majú v zime uchýliť takí škriatkovia ? Do jaskyne? Do hniezda ? Do nory ? Ale kdeže !  Tento rok dostali škriatkovia z dielne českej výtvarníčky Víťezslavy Klimtovej oveľa lepší nápad ! Rozhodli sa stráviť skoro celé predvianočné obdobie, Vianoce , Silvester aj Nový rok v našej knižnici. Pekné prostredie, veľa dobrých kníh, teplúčko, pohodlie a najmä – deti. Na pobočku na Prokofievovej ul. ich chodí naozaj veľmi veľa a naši škriatkovia nič nerobia radšej ako sa ukazujú deťom.
Výstavu máte možnosť navštíviť do 5. januára 2014

vroz-01.JPG vroz-02.JPG vroz-03.JPG
vroz-04.JPG vroz-05.JPG vroz-06.JPG
vroz-07.JPG vroz-08.JPG vroz-09.JPG
vroz-10.JPG