14.11.2018 - 21.11.2018

Pre deti Pre mládež Rodiny s deťmi

Charakteristika projektu: Cez príbeh žabiaka sa deti učia chápať vlastnú identitu a vyrovnávať sa s nedostatkami, či už telesnými , duševnými, povahovými , sociálnymi alebo inými.
Cieľ: Uvedomenie si vlastnej identity a entity, morálno- etickej stránky každej ľudskej osobnosti, podnietenie úcty k jej jedinečnosti a pomoc pri prekonávaní predsudkov.
Cieľová skupina: MŠ a 1.stupeň ZŠ
Spôsob realizácie: Knihovník/-čka formou scénickou čítania uvedie príbeh žaby, ktorej sa nechce byť tým, čím je. Po prečítaní príbehu sa knihovník/-čka opýta prítomných, akým zvieratkom by chceli byť, príp. či by chceli byť žabkou a môžu si nakresliť vysnívané zviera prípadne pospájať najobľúbenejšie časti z rôznych zvierat a vymyslieť tak svoje vlastné jedinečné zvieratko. Deti si môžu takisto vyrobiť origami zvieratká z papiera.
Druhé ponímanie príbehu je zamyslieť sa nad vlastnou identitou: deťom dáme úlohu napísať, vymyslieť desať dôvodov prečo je dobré byť človekom, tým, kým sme, deti pomocou knihovníka udajú cca 10 dôvodov, prečo je dobré byť človekom alebo konkrétnou osobou.
Trvanie: 30 min.